
לפני יותר מעשור כשעוד עבדתי בTeamCAD, נציגות אוטודסק בישראל, התקשר אלינו לקוח וביקש הצעת מחיר לשתיים BIM.
בשנים האחרונות אני נמצאת אצל לקוחות רבים בתחום ועדיין נושא ה- BIM לא ברור להם עד הסוף. היום התגובות הם ״בטח אנחנו כבר מזמן בBIM עובדים בRevit/Civil״. לאחר אין ספור תגובות דומות החלטתי שהגיע הזמן לשתף אתכם בכל המידע שאני צברתי על BIM.
פרט חשוב שאני אציין כבר עכשיו, אני לא אדריכלית ולא מהנדסת וגם לא מנהלת BIM.
יש לי ידע וניסיון מעמיק של יותר מעשור שרכשתי בזכות עבודתי הקודמת כמנהלת מערך המכירות של אוטודסק בישראל בתים קאד וגם מעבודתי הנוכחית כיועצת עסקית לBIM. עשרות רבות של כנסים שנכחתי בהם פיזית/וירטואלית בארץ ובחו״ל כולל כנסים של אוטודסק בווגאס שם נפגשנו עם מגוון רחב של אנשים מרחבי העולם ולמדנו עוד ועוד. פגישות עם האנשים החזקים בתחום .BIMהמבריק שביניהם הוא פרופסור רפאל זקס שפגישה של שעה וחצי שאותה תמללתי כמעט באופן מלא ליוותה אותי שנים בלמידה וההבנה של עולם הBIM. כמובן כל כנסי פורום BIM ISRAEL שם הגיעו טובי המוחות והאנשים שהשפיעו וקידמו את הBIM בארץ ובחו״ל ואני לא יכולה שלא להזכיר את ״החברה״ שהיא אוניברסיטה מעשית של BIM בישראל ״תדהר״ שגם דרכה למדתי את מהות הפרקטיקה, האתגרים וההזדמנויות ואפילו קראתי את הספר שהם הוציאו: " BIM Building Lean, Building BIM, Improving Construction the Tidhar Way" " שנכתב ע״י: פרופסור רפאל זקס, סמואל קורב, ורונן ברק אוטוריטה מקצועית רצינית בתחום BIM שגם ממנו למדתי המון.
בנוסף, בשנים האחרונות אני מייעצת לחברות בפן העסקי בתחום הBIM איך להגדיל הכנסות, לייצר יתרון תחרותי ובעיקר איך לצעוד ״צעד נוסף״ בתחום הBIM.
עוד משהו קטן אני אציין לפני שאתחיל, רוב המידע שאני אשתף כאן הוא מידע עסקי.
כן קראתם נכון, עסקי.
כל הידע שצברתי במהלך שנות עבודתי תמיד היה קשור לצד העסקי, האם זה כלכלי?, האם זה מניב? האם זה מגדיל את שורת הרווח ואם כן מה התוכנית שנדרשת כדי ליישם זאת.
חוץ מזה, כפי שציינתי קודם יש המון אנשי מקצועי מעולים שעושים עבודה מעולה ביישום והטמעת BIM.
מטרת הניוזלטר הזה, קודם כל ליישר קו מה זה BIM? לתת לכם כמה שיותר מידע כדי שתוכלו לראות ראיה רחבה יותר שתאפשר לכם להכניס את הBIM ליעדים העסקיים שלכם בעתיד. לשתף אתכם בהזדמנויות הקיימות בתחום הBIM ובעיקר לתת לכם כלים איך ניתן למנף את הBIM ככלי אסטרטגי בארגונכם.
הניוזלטר בנוי מארבע קטגוריות עיקריות:
1. יסודות הBIM והבסיס העסקי
2. BIM ככלי אסטרטגי ומנוע צמיחה עסקי
3. המשאב האנושי ותרבות הארגון בעידן ה- BIM
4. BIM מבט לעתיד – שילוב כלים מתקדמים ו-AI
כדי שתוכלו להנות מכולן באופן כמעט מיידי, לאחר שאעבור על עיקרי יסודות ה BIM המהווה בסיס לכל השאר, כל ניוזלטר יעסוק בקטגוריה שונה.
אז בואו נתחיל בשאלה הבסיסית מה זה BIM?
BIM – (Building Information Modeling) השיטה בתחום הבניה והתשתיות שמאפשרת לכל משתתפי הפרויקט להיות חלק ממודל המהווה ייצוג דיגיטלי ובו ניתן לראות את כל המידע המקצועי, האינפורמטיבי והגרפי של הפרויקט משלב התכנון הראשוני ועד לשלב האחזקה. ניהול המידע באמצעות השיטה מייעלת את תהליכי התכנון והביצוע ומאפשרת:
– סנכרון בין כל משתתפי הפרויקט בזמן אמת.
– חיסכון בזמן וכסף בשימוש בטכנולוגיות BIM שונות כגון: Revit, ArchiCAD, Civil 3D ועוד.
– ניהול תהליכים בצורה מיטבית שמאפשרת לקבל מידע נוסף מהקיים, ולראות את הפרויקט בממדים נוספים (D's).
אז כבר לפני עשור ראינו איך חברות תכנון בתחום הבניה, במיוחד אדריכלים החלו להטמיע BIM שמשמעותו היתה בעיקר לרכוש תוכנות Revit או את ה-AEC Collection שבו כבר קיים הAutoCAD + Revit כך שההטמעה היתה קלה יותר יש לנו גם וגם.
אז אני עוצרת רגע רק לדייק את המונחים:
BIM – זו מתודולוגית/שיטת עבודה הכוללת בתוכה: אנשים/תפקידים, תהליכים וטכנולוגיה.
Revit / Civil 3D – הטכנולוגיה – כלי תכנון מובילים להטמעת BIM.
Autodesk – בית התוכנה שמפתחת את כלי התכנון בינהם תוכנות Revit / Civil 3D וגם פלטפורמת הACC (Autodesk Cloud Construction) שמאפשרת את שיתוף המודל בין כל משתתפי הפרויקט.
מכיוון שהBIM היא שיטה שכוללת אנשים, תהליכים וטכנולוגיה. כבר בשלב השקת הBIM בישראל ראינו איך צצו להם חברות סטארט-אפ שכל מטרתן היא לפתח טכנולוגיה שתוכל לקחת את המידע שיש במודל ובאמצעותו לאפשר את התקדמות הBIM בארץ ובעולם. היום ישנם למעלה מ-300 חברות סטארט-אפ בתחום.
אני מקווה שעשיתי קצת סדר בבלאגן, המטרה כרגע לתת לכם כמה שיותר מידע התחלתי ואז אתחיל להראות לכם את החיבור בין הBIM לפן העסקי
בניוזלטר הבא נעסוק בשלבי הBIM בעולם ואיך חברות ותעשיות מיישמות BIM ואיך שם הדברים מתחברים… אל תפספסו.