3: יסודות הBIM – BIM כ״הפרעה משבשת״ שמייצרת הזדמנויות

בעשורים האחרונים, טכנולוגיות רבות התפתחו והפכו למהפכות.  BIMהיא דוגמה מעולה ל"הפרעה משבשת" בתחום הבנייה והתשתיות.

מה זה "הפרעה משבשת״?

"הפרעה משבשת" היא תהליך שבו טכנולוגיה או במקרה שלנו מתודולוגיה חדשה, משנה באופן מהותי את הדרך בה התחום עובד. במקרים מסוימים או הפרעה מביאה עימה טכנולוגיות חדשות, מודלים עסקיים והרבה חדשנות.

״הפרעה משבשת״ יכולה לשבש את השוק, את העסק וטכנולוגיות קיימות. היא משפיעה על כל ה- Eco-system בתחום, היא ממש מהפיכה בתעשייה.

״הפרעה משבשת״ בדרך כלל נותנת לשוק ״דחיפה קדימה״ בטכנולוגיות, באנשים ובתהליכים – היא למעשה מהווה האצה לתחום.

זה בא לידי ביטוי בטכנולוגיות חדשות, פתרונות יעילים יותר, התנהלות שונה. מתודולוגיה שנוגעת גם באנשים/בתפקידים, בדרך העבודה/בתהליכי העבודה ובתוצרים שמתקבלים איך מתכננים אחרת ובכלל איך מתקדמים הלאה מכאן?

המטרה העיקרית של ״הפרה משבשת״ היא להביא פתרון יעיל יותר פרודוקטיבי יותר למצב הקיים בשוק.

הBIM הינו ״הפרעה משבשת״ בכל היבט:

המתודולוגיה – קוראת תיגר על כל הקיים ומביאה משהו חדש זה בא לידי ביטוי בתפקידים החדשים שנוצרים בדרך העובדים מתכננים, משתתפים ועובדים יחד.

–       ברמת הטכנולוגיה  – היא טובה יותר, יעילה יותר מקדמת את הארגון בצורה חד משמעית.

המודל העסקי השתנה – היום למעשה ניתן לקבל חבילה טכנולוגית שיש בה הכל וכל ארגון יכול לגדול בתוכה. כאן אני מתייחסת לחבילת ה AEC Collection שמאגדת בתוכה עשרות תוכנות. ככל שהארגון מתפתח ברמה המקצועית הוא מתחיל לצרוך תוכנות נוספות.

תהליכי העבודה השתנו – הן בצד התכנוני והן בצד הביצועי ככל ששלבי הBIM מתפתחים יש העברת אחריות בין הצדדים' שותפות במודל ולמעשה כל הדינמיקה החברתית משתנה בפרויקט.

נבנה Eco – system סביב ה-BIM ברמת הפלטפורמה השיתופית –  ה ACC שמחברת את כל משתתפי הפרויקט. גם ברמת כמות החברות סטארט אפ בתחום שהמטרה שלהם היא לאפשר למתודולוגיה לצמוח uלהתפתח ולשוק להתקדם בתהליכים.

אז איך הBIM  יכול לייצר לנו הזדמנויות עסקיות כ״הפרעה משבשת״?

· הוזלת העלויות –  עם BIM כל ארגון לאחר תהליך ההשקעה הנדרש, רואה את החיסכון בזמן ובכסף ובתהליכי העבודה.

החיסכון בכסף מאפשר להשקיע ולהתפתח בשוק.

החיסכון בזמן מאפשר לארגון להביא יותר עסקות והזמנות בכוח אדם הקיים.

· שיפור פרודוקטיביות – ארגונים שמטמיעים BIM יכולים להציע שירותים מהירים ויעילים יותר וגם ברמת התמחור הם הופכים לתחרותיים ביחס לאחרים שלא עושים שימוש בBIM.

· חדשנות בשירותים – החדשנות מאפשרת לארגונים להציע ללקוחות הקיימים שלהם שירותים נוספים, ניתן להרחיב את השירותים הניתנים עם שירותים משלימים ובכך להגדיל את ההכנסות.

· שיווק ומיתוג – חברות שמאמצות BIM ממתגים את עצמן בשוק כחדשניות ובדרך כלל כמובילות. ניתן לראות בצורה מובהקת שמשרדי האדריכלים שאימצו את הBIM בשלבים מוקדמים, צברו פער משמעותי על האחרים. הן קוטלגו ב״קליקה״ שמספקת שירותי BIM וניתן לראות משרדים שהכפילו, שילשו ואף ריבעו את פעילותם במהלך השנים האחרונות.

· הרחבת שרשרת הערך – אחת ההזדמנויות שקיימות היום בשוק היא הרחבת שרשרת הערך בארגון. חברה שעד היום עסקה בתחום אחד יכולה לייצר שותפות/מיזוג עם חברה אחרת שמספקת שירות משיק/משלים והאיחוד ביניהם מגדיל את שרשרת הערך עבור הלקוח. מה שיכול לייצר סינרגיה והגדלת הכנסות לאותה שותפות ובשלב מתקדם ניתן לייצר גם התייעלות תפעולית בין החברות שתגדיל את שורת הרווח מהגדלת שרשרת הערך כחברה אחת.

מעבר להזדמנויות העסקיות שציינתי כאן אני רוצה לתת מקום לעוד הזדמנות שלא מספיק נותנים למקום ויכולה לייצר בידול ובולטות לכל ארגון שיבין את הערך שלה לעומק.

ההון האנושי בארגון – הסתכלות והבאת ערך לעובדים והתייחסות אליהם כלקוחות פנימיים,  ארגון שמספק לעובדים שלו ערך, אופק ניהולי ומקצועי, חזון ארגוני, כיוון ברור ותוכנית עבודה, מייצרת עבורם תחושת גאווה ורצון להשתייך לדבר שהוא גדול מהם. בשוק מתפתח ארגון שנותן ערך רב לעובדים, יבלוט והוא יכול לייצר יתרון תחרותי משמעותי ביחס למתחרים.

לסיכום

״הפרעה משבשת״ יכולה לשבש לנו את התוכניות העסקיות ולעיתים אף להפוך אותן ללא רלוונטיות. אך אם נתייחס ל״הפרעה משבשת״ כהזדמנות לצמיחה והתפתחות, נוכל להפיק ממנה הזדמנויות עסקיות ומקצועיות.

BIM שיבש להרבה מאיתנו את הדרך בה אנחנו עובדים מתכננים, יוצרים ובונים. חשוב לנצל את היתרונות הרבים כדי להוביל, להגדיל את רווחיות ולצמוח בצורה חכמה וטובה יותר.

החדשנות טמונה בכך שנהפוך את פרויקטי ה BIMבעולם הבנייה והתשתיות לאפקטיביים, חסכוניים ומדויקים ובעיקר עשירים יותר במידע ובתוכנות עסקיות.

איך אתם מתמודדים עם ה BIM כהפרעה משבשת בארגון שלכם?

האם אתם רואים את ה BIM כהזדמנות לחדשנות ולהגדרת רווחיות?

שתפו אותי, איך אתם מיישמים את השינוי בארגון שלכם

ואילו אתגרים או רעיונות צצים בדרך – אני כאן כדי לשמוע ולהגיב!

חברים וחברות, הניוּזְלֵטֵר הזה הוא לא רק שלי – הוא שלנו!

אשמח לדעת מהם הנושאים שמעסיקים אתכם בתחום הBIM?

באילו נושאים הייתם רוצים לקבל מידע נוסף?

ואיך אני יכולה לעזור לכם להשתמש ב BIM-כדי להניע את העסק שלכם קדימה?

כתבו לי ושתפו אותי ברעיונות ובאתגרים שלכם – ככה נצליח יחד!

רוצה להתעדכן בכל מה שמעניין ב-BIM?

הצטרף/י עכשיו לניוזלטר שמחבר את טכנולוגיית ה-BIM

לאסטרטגיה עסקית מנצחת