כשביקשתי מהצ׳ט לרשום ניוזלטר של 250 מילים על ה ChatGPT ומשמעותו בעולם העבודה החדש לקח לו 2 שניות לכתוב את המלל הבא (בקשתי באנגלית ותרגמתי as is):
״GPT, או Generative Pre-Training Transformer, הוא מודל שפה פורץ דרך שפותח על ידי OpenAI שיש לו את היכולת ליצור טקסט דמוי אדם. לטכנולוגיה זו יש פוטנציאל לחולל מהפכה בדרך שבה אנו עובדים, במיוחד בתחום עיבוד השפה הטבעית (NLP).
ניתן להשתמש ב-GPT כדי לשפר את הדיוק של תרגום מכונה, סיכום ומשימות NLP אחרות, מה שעלול להפחית את עומס העבודה של עובדים אנושיים ולהגדיל את היעילות. עם זאת, כדאי לשקול את ההשלכות האפשריות של אוטומציה כזו. קיימת אפשרות ש-GPT ומודלים של שפה אחרים יוכלו לשמש כדי להחליף עובדים אנושיים בתפקידים מסוימים, מה שמעורר חששות לגבי עקירת עבודה וההשפעה על התעסוקה.
חשוב לשקול היטב את ההשלכות האתיות של טכנולוגיה זו וכיצד ישמש אותה בעתיד. בעוד של-GPT יש פוטנציאל להביא יתרונות משמעותיים, חיוני להבטיח שהאימוץ שלה מנוהל בקפידה ושההשפעה על העובדים ממוזערת.
לסיכום, למודלים של GPT ושפה אחרים יש פוטנציאל לשנות את הדרך שבה אנו עובדים, אך חשוב לגשת לאימוץ שלהם בזהירות ובהתחשבות בהשלכות הפוטנציאליות״.
מאז שהכרתי את ה-ChatGPT פתאום שמתי לב לפוסטים רבים בלינקדאין על חוברות הדרכה איך להשתמש בצ׳ט הזה כדי לכתוב מכתבי מכירה, ניוזלטרים, קודים בשפות תכנות שונות, ברכות לימי הולדת ועוד.
לאחרונה גם קראתי כתבה על מעסיקה שפיטרה 5 חמישה עובדים בגלל יכולות ה-ChatGPT. פה עצרתי לחשוב האם באמת זה מחליף עובדים?
הרי לאורך השנים פגשנו מתודולוגיות וטכנולוגיות שקיצרו זמני עבודה של למעלה מ50% ועדיין לא היו פיטורים אלא להיפך, נוצרה יכולת להכניס יותר עבודה ופרוייקטים נוספים, חברות גדלו, צמחו והתרחבו בעקבות ההתייעלות.
טכנולוגיה החליפה בעיקר ״עבודה שחורה״ ואפשרה לעובדים להשתדרג בעבודה לדוגמא, מתודולוגיית ה-BIM בעולם הבניה והתשתיות, גרמה לתפקיד ״השרטט״ להיעלם ובמקומו יש את המתכננים שנדרשים לעבודה יותר חכמה ומשודרגת. במקביל, נוצרו גם תפקידים חדשים שלא היו קודם שיש להם היום כוח והשפעה גדולה יותר מבעבר.
אבל כאן ה-ChatGPT מחליף בינה וכתיבה של אדם אנושי.
ניתן לכתוב ברכת יום הולדת בעל טון אנושי עם התייחסות לזה שנכתב מבת לאמא. ניתן להוסיף חוש הומור ואפילו להכניס עוד נקודות אישיות שיש להתייחס אליהם בברכה – והתוצאה מרשימה ביותר.
לפני כמה שנים שמעתי כבר את הבשורה שבעוד 20 שנים 70% מהמקצועות שיש היום לא יהיו רלוונטיים, דיברו על זה שרובוטים יחליפו את כח העבודה, על כך שמקצועות שלמים יעלמו כי טכנולוגיה תחליף אותם.
אמרו שמי שידע לתת ערך, יצירתיות, חשיבה מחוץ לקופסא יהיה עדיין הכרחי ומשמעותי … אבל האם זה באמת נכון? הרי ה-ChatGPT מוכיח שגם פה הוא כבר יודע לעשות את זה לפעמים אפילו טוב יותר.
עולם הפיתוח והסטרטאפים שעיקר עבודתם לכתוב קודים … האם ניתן גם להחליף אותם?
המון שאלות מעוררות מחשבה לגבי מה התפקידים הבאים שידרשו מהעובדים…
אני בוחרת באופטימיות, בדיוק כמו שגם ה-ChatGPT כתב למעלה – יש לקחת את כל היכולות האלו באחריות גדולה, ולהתייחס אליה גם בפן האתי להשלכות אפשריות.
אין ספק שהבינה המלאכותית קוראת תיגר על המוח האנושי כל הזמן, כל המחשבים שמאפשרים להריץ מאות אלפי אופציות וללמוד מזה על העתיד
אני מאמינה שטכנולוגיה באה לשרת את המוח האנושי ולהפוך אותו לטוב יותר, לאפשר לו לראות תמונה רחבה יותר על המציאות ובסופו של יום ההחלטה תהיה משולבת עם כל המידע שהתקבל ויחד עם המוח האנושי, כי כל מכונה ולו הטובה ביותר שתהיה לא מכילה את האמוציות, הרגשות והעבר שהמוח האנושי מכיל בתוכו ולא תמיד הכי יעיל הוא הכי טוב.
ולא כל מה שהכי רווחי הוא טוב למציאות הקיימת ופה נכנס השיקול דעת.
לשיקול דעת ולאחריות האישית יש תפקיד מרכזי בעולם הטכנולוגי את זה לא ניתן להחליף, ניתן לשדרג ולייעל אבל לא להחליף.
המציאות הזאת מרגשת אותי, היכולות החדשות שנוצרות ומנגישות לנו כלים שלא חשבנו שזה בכלל אפשרי.
ההנגשה הזאת מאפשרת לנו להיות סקרנים יותר וללמוד לעשות דברים חדשים זה מה שיגרום לנו לצמוח ולפרוח כבני אדם עם מוח אנושי שחושב, מעבד ובוחר את הבחירות שנכונות לו ולאו דווקא בצורה יעילה ורציונליות אבל בהחלט בדרך שמנתבת לנו את מסע חיינו.
למי שלא מכיר
Welcome to the new World :